HEG+Nov+2018+II+BW+WEB-2.jpg

Om oss

Hedvig Eleonora Gospel började som ett projekt under hösten 2016. Med hälften av medlemmarna skolade i Tensta Gospel var tanken att utforska ett mindre sångformat med förkärlek för afroamerikansk gospel. Vi är stolta över att ha Hedvig Eleonora Kyrka som bas, där vi regelbundet övar och bidrar till att sprida gospelglädje mitt på Östermalm. Nedan kan du läsa mer om medlemmarna som utgör konstellationen.


Jonas Olson

Musikalisk bakgrund: Jonas började spela gitarr runt 9 årsåldern och blev tidigt nyfiken på att sjunga och skriva egna små melodier. En dag, i tonåren, frågade kompisarna om han ville spela bas i deras band – ”Du kan ju spela gitarr. Den har ju sex strängar. Bas har ju bara fyra. Det kommer du säkert att fixa!” Bas spelandet tog fart under de kommande dryga 10 åren  blev det turnerande som frilansmusiker med artister med många svenska rock- och popartister. Jonas har i dag lagt basen på hyllan till förmån för sång, gitarrspel, Hedvig Eleonora Gospel och skrivande av eget material.

Gospelbakgrund: Med en önskan om att sjunga mer, finnas i ett musikaliskt sammanhang tillsammans med andra och utforska Gospel som genre sökte Jonas sig till Tensta Gospel Choir 2010, gick sedan vidare och var med i originaluppsättningen av Tensta Gospel Revelation – en mindre kör på 9 sångare/erskor. Äventyret fotsätter nu med Hedvig Eleonora Gospel.


Anneli Törnkvist

Musikalisk bakgrund: Musiken har alltid varit en stor del av Annelis liv. Det började med piano-och gitarrlektioner i tidig ålder, skolgång i musikklass och sedan två år på folkhögskola (RML). Nu frilansar hon som musiker och sjunger i bandet Amerika som släppte sin första singel i februari 2017.

Gospelbakgrund: För Anneli började allt 2004 i Sollentuna gospel. Sedan fortsatte det 2007 med sånggruppen N'harmony som bestod av 8 nära vänner. N'harmony sjöng under många år, mycket i Chicago och här hemma i Sverige. Nu är det dags för nya utmaningar med Hedvig Eleonora Gospel!


Matti Alfonzetti

Musikalisk bakgrund: Matti började spela piano vid den späda åldern av 7 år men det var först när han i högstadiet erbjuden att sjunga i skolbandet (där tonvikten låg åt soul,blues o gospel) som musikkarriären tog fart. Han flyttade så småningom till London där han turnerade flitigt med olika band och etablerade sig som sångare. ¨Det var en mycket lärorik tid och jag hade förmånen att få jobba ihop med många fantastiska gospel och soul sångare¨, berättar han. Hösten -92 flyttade Matti hem till Stockholm igen och har sedan dess turnerat,skrivit låtar och producerat musik till många av Sveriges mest respekterade artister.

Gospelbakgrund: Matti har jobbat med några av Englands mest respekterade Gospel/Soul artister. Nyligen reste han till Harlem N Y för att repetera och medverka i  St James´Community Full Gospel Church. Drömmen om att få vara med i en liten exklusiv svensk gospelkör har nu gått i uppfyllelse med bildandet av Hedvig Eleonora Gospel.


Stran Cetin

Musikalisk bakgrund: Stran har studerat Musikal på Lunds Dans och Musikalgymnasium samt på The Academy of Italia Conti i London. Hon har varit låtskrivare på Anders Bagges DreamHill Music Group och är numera egen artist som under 2016 släppte hon sin första singel samt spelade "Charlotta" i Stadsteaterns storsatsning "Donna Juanita."

Gospelbakgrund: Strans första gospelminne (förutom Sister Act filmerna såklart) var när Lasse Axelsson besökte lilla Wieselgrenskolan i Helsingborg och fick klassen att sjunga högre, starkare och bredare än de någonsin hade gjort förut. När hon flyttade till Stockholm var det dem minnena som fick henne att söka till Tensta Gospel Choir. Under TGC-tiden övergick hon ganska snabbt till en mindre konstellation som hette Tensta Gospel Revelation. Detta var väldigt utvecklande då den nya konstellationen fick anpassa soundet till bara 9 sångare. Nu blir det ett nytt sound i den stora, eko-vänliga kyrkan på Östermalmstorg.


HEG Profilbilder 2017--4.jpg

My olasdotter

Musikalisk bakgrund: My kommer ifrån en familj av musiker, och har stått på scen sedan tidig ålder. Genom hela grundskolan spelade hon både piano och cello, men fastnade sedan för sång och körsång, som hon nu i vuxen ålder har som huvudsaklig sysselsättning. My har studerat musik genom grundskolan, gymnasiet, ett år i Colorado, USA, och sedan två år på Rockmusiklinjen (RML) i Stockholm.
Nu jobbar My som frilanssångerska och körar bakom olika svenska artister.

Gospelbakgrund: My har vuxit upp i kyrkan, där musiken spelade en stor roll i hennes vardagliga liv. Den blev således ett sätt för henne att uttrycka sin tro. Efter att hon 2014 fått möjlighet att sjunga tillsammans med Israel Houghton och hans band New Breed vid deras Sverigebesök, fick My mersmak, och har testat en rad olika gospelkörer i Stockholmsområdet, för att nu ha landat i Hedvig Eleonora Gospel.


Zackarias Ulvskog

Musikalisk bakgrund: Zackarias är uppväxt med fler låtar än godnattsagor. Redan vid tidig ålder var intresset för radiohitsen betydligt starkare än för hemläxorna. Trots detta valde Zackarias civilingenjörsspåret genom KTH. Vid sidan av skolan (och sedan jobb) har han ändå hunnit producera musik, ackompanjera och leda körer. Idag bevisar han att man kommer långt på lite vilja och ovillkorlig kärlek för musiken.

Gospelbakgrund: Zackarias började som pianist i Tensta Gospels ungdomskör 2005. Kärleken till Gospel växte sig allt starkare och det dröjde inte länge förrän han även deltog i vuxenkören Tensta Gospel Choir under ledning av Cedwin Sandanam. Väl insnöad i den soul-influerade musiken, föddes intresset för att leda körsång. Efter att ha startat och lett kören Tensta Gospel Revelation i 3 år är det nu dags för Zackarias att vidare sprida Gospel-kulturen inifrån stadskärnan.